Kasper Dolberg: ‘Dit wat een groots moment voor mij’

Geschreven door Thomas Aalderink – Uitgave: 12 november 2016 15:23 – Bron: Ekstra Bladet

1469623920

Ajax heeft er een kersverse international bij. Kasper Dolberg maakte vrijdagavond zijn debuut voor het Deense nationale elftal. Het talent kwam tegen Kazachstan tien minuten voor tijd binnen de lijnen onder luid applaus van de Deense fans. “Ik hoorde dat ik al werd toegezongen tijdens mijn warming-up en dat bezorgde me kippenvel over mijn hele lichaam. Vanaf dat moment had ik alleen nog maar meer zin om in te vallen”, aldus Dolberg.

De negentienjarige aanvaller van Ajax kwam niet tot scoren, maar daar zat de jongeling niet mee. In gesprek met Ekstra Bladet liet Dolberg duidelijk merken gelukkig te zijn met zijn debuut voor de nationale ploeg. “Dit wat een groots moment voor mij. Dat ik mijn debuut heb gemaakt voor Denemarken voelt fantastisch. Ik kreeg een geweldige ontvangst toen ik mocht invallen. Dit had ik absoluut niet verwacht, dus ik ben natuurlijk enorm blij met de fans.”

Dolberg stapte bij zijn debuut als winnaar van het veld. De Denen wonnen relatief eenvoudig met 4-1 van Kazachstan. De bezoekers kwamen na de vroege 1-0 nog wel op gelijke hoogte, maar moesten uiteindelijk hun meerderen erkennen in het elftal van Åge Hareide. Oud-Ajacied Christian Eriksen vond tweemaal het net.
 

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.