Kasper Dolberg: ‘Iedereen waakt voor overbelasting’

Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 27 september 2016 16:23 – Bron: Ajax Life

1469623920

Kasper Dolberg imponeert momenteel in de spits bij Ajax. De pas 18-jarige Deen maakte al vier goals in zes Eredivisieduels en voetbalt ook nog eens goed mee. Het lijkt erop dat hij een meer ideale spits voor Ajax is dan Bertrand Traoré. Toch weet Dolberg nu al dat hij niet elke wedstrijd zal spelen. “Iedereen let goed op en waakt voor overbelasting. Ik begrijp de uitleg dat ik niet elk duel kan spelen. Ik moet het alleen nog voor mezelf accepteren.”

In gesprek met Ajax Life spreekt hij over een verandering qua mentaliteit ten opzichte van vorig seizoen. “Ik moet van de trainers meer ‘aan staan’ tijdens de training. Meer inzet en concentratie tonen. Dit seizoen is elke training pittig en vergelijkbaar met een wedstrijd. Alles gaat sneller. Ons spel vraagt veel van onze fysiek. Ik voel nu dat ik vorig jaar beter had kunnen trainen. Ik werk harder en ben elke dag moe. Mijn lichaam en hoofd hebben het even zwaarder.”  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.