Geschreven door Thomas Aalderink – Uitgave: 12 oktober 2016 21:33 – Bron: Panna Magazine

Afgelopen donderdag vierde Kasper Dolberg zijn negentiende verjaardag. De jonge Ajacied staat al jaren te boek als groot talent en kende dit seizoen zijn grote doorbraak. Zo was hij twee keer trefzeker in Europa en vond hij al vier keer het net in de Eredivisie. Hij verwees Bertrand Traoré naar de rechtsbuitenpositie en heeft in korte tijd de harten van de Ajax-fans gestolen. Dat de jonge Deen ooit de stap gaat maken naar een grote competitie lijkt een kwestie van tijd, maar Dolberg had ook al eerder kunnen kiezen voor een Europese topcompetitie.

Bundesliga-club VfL Wolfsburg was in 2015 namelijk ook in de markt voor de blonde aanvaller. De kampioen van 2009 wist het Deense talent te verleiden tot een stage, maar tot een contract kwam het nooit. Dolberg heeft nooit getwijfeld over zijn toekomst en was er van overtuigt dat een stap naar de Eredivisie voor hem het beste was. “Ik heb ook stage gelopen bij VfL Wolfsburg. Maar toen ik twee dagen op De Toekomst had meegetraind, wist ik het zeker: ik wil naar Ajax.”

John Steen Olsen speelde een belangrijke rol in de komst van Dolberg naar Amsterdam. De ontdekker van Zlatan Ibrahimovic, Christian Eriksen en Viktor Fischer zag in Dolberg een groot talent en wist hem te overtuigen om voor Ajax te kiezen. Veel moeite hoefde hij hier niet voor te doen, want in Denemarken wordt Ajax nog steeds gezien als de club waar je als Deens talent kan doorbreken. “Ajax heeft een hele goede naam in Denemarken. Er zijn heel veel Deense spelers in Amsterdam doorgebroken. Ajax is een goede club met een grote historie en ze geven talenten een kans”, aldus Dolberg.