Kasper Dolberg

Kasper Dolberg: “Ik ben niet zomaar de eerste spits”

Kasper Dolberg brak het afgelopen seizoen door in het eerste elftal van Ajax. Hij veroverde al snel een basisplaats en werd direct clubtopscorer van het seizoen. Dolberg maakte niet alleen in Nederland een sterke indruk, ook in Europa maakte de spits naam. Hij werd al meermaals in verband gebracht met een transfer, maar Marc Overmars liet weten dat hij niet te koop is. “Dat vind ik prima”, zegt Dolberg tegen Ajax TV. “Ik ben hier heel gelukkig. Er is geen reden om weg te gaan.”

Ook de concurrentie van Klaas Jan Huntelaar maakt de Deen niet zenuwachtig. Hij hoopt vooral te profiteren van de aanwezigheid van Huntelaar en is bewust dat hij niet zomaar meer basisspeler zal zijn. “Hij is een erg ervaren speler, dus ik hoop van hem te kunnen leren. Als ik naar hem kijk op de training, bijvoorbeeld naar zijn looplijnen, dan kan ik een heleboel leren van hem. Hij is een hele goede spits en heeft al veel goals gemaakt in zijn carrière. Ik denk dus niet dat ik zomaar de eerste spits ben. Ik moet laten zien dat ik de beste ben.”

 

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.