Geschreven door Maurice Heijkoop – Uitgave: 25 juli 2009 12:39 – Bron: Voetbal Primeur

Ajax lijkt weinig kans meer te maken op Keirrison. De kersverse aankoop van FC Barcelona gaat verhuurd worden, met de Amsterdamse club als potentieel huurder, maar de Braziliaan zelf denkt daar anders over. Volgens zijn zaakwaarnemer, Dario Canovi, kiest zijn cliënt liever voor het Italiaanse AS Roma. “Wat Keirrison gaat doen? Dat is aan Barcelona. Ik weet dat hij niet verhuurd wil worden aan Valencia en denkt dat hij naar Roma gaat zodra zij concreet worden”, vertelt hij Radio Centro Suono Sport.

“Ik weet alleen niet hoeveel spelers van buiten de EU Roma momenteel onder contract heeft staan”, refereert Canovi aan de regel dat een Italiaanse club slechts een beperkt aantal spelers van buiten de EU onder contract mag hebben. Wel denkt de agent dat Keirrison goed in Italië zou passen. “Of hij te vergelijken is met Gilardino? Ja, dat klopt wel. Ook Keirrison is dodelijk in het strafschopsgebied en maakt vaak belangrijke doelpunten.”

Keirrison wordt gezien als het grootste talent dat Brazilië momenteel bezit. Barça had daarom ook maar liefst zestien miljoen euro over voor de aanvaller, die door veel concurrentie eerst verhuurd gaat worden. Behalve Ajax, Valencia en AS Roma zijn ook de Portugese clubs FC Porto en Benfica geïnteresseerd.  

Reageren op dit bericht