Deyovaisio Zeefuik Ajax

Keizer: “Dan zie je dat hij wat stroef begint”

Deyovaisio Zeefuik was afgelopen zondag niet in beste doen. De 19-jarige rechtsback moest de geschorste Veltman vervangen en de Ajacied deed dat niet naar behoren. Hij maakte enkele verdedigende fouten en hij veroorzaakte een penalty. In de rust werd hij door coach Marcel Keizer dan ook gewisseld voor Luis Orejuala.

“Deyo is een jonge jongen. Hij mocht na een paar invalbeurten voor het eerst starten en dan zie je dat hij wat stroef begint”, zegt Keizer in gesprek met De Telegraaf. “Vervolgens komt hij er wel oké in en zit hij in de wedstrijd, maar dan loopt hij bij de penalty-situatie een gele kaart op. Dan moet je in zo’n wedstrijd, waarin het heel dicht bij elkaar zit, een keuze maken. Dan moet je een jongen teleurstellen waarvan je denkt dat hij het wel aankan, maar hij had geel op zak en bij nog een kaart hadden we met een man minder gestaan.”

Luis Orejuala kwam dus de tweede helft in het veld. De 22-jarige Colombiaan maakte daarmee zijn eredivisiedebuut. Volgens Keizer heeft de rechtsback nog te maken met een taalbarrière. Toch durfde de oefenmeester het wel aan. “Luis heeft in Colombia wedstrijden gespeeld waarin het er vinniger aan toe ging. Ik dacht: als hij in ons systeem kan spelen, dan gaat het goed komen en dat is ook gebleken. Hij is rustig gebleven en heeft niet te veel ingeschoven, omdat Frenkie de Jong dat als centrale verdediger al veelvuldig deed, maar normaal kan Luis dat ook”, aldus de oefenmeester.

Forum: Ajax: Seizoen 2017/18 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.