Kasper Dolberg

Keizer heeft geen zorgen over Dolberg: “Kasper is een realistische jongen”

Kasper Dolberg heeft te maken met een dipje. Afgelopen woensdag wist de Deense spits het net weer eens te vinden. In het bekerduel tegen SVV Scheveningen wist hij drie keer te scoren na 660 minuten ‘droogte’. Toch lijkt de 19-jarige Ajacied morgen, tegen Vitesse, weer op de bank te moeten plaatsnemen.

Ajax-trainer Marcel Keizer doet dit om Dolberg te beschermen. “Het gebeurt vaker dat jonge spelers plotseling minder aan spelen toekomen. Met zulke jongens gebeurt wel iets. Denk aan Riechedly Bazoer. Bij Kasper moeten we dat goed in de gaten houden”, aldus de coach.

Dolberg zelf maakt zich, zoals gewoonlijk, niet al te veel zorgen: „Dit zijn situaties waarin alle spelers weleens verzeild raken. Er is geen sprake van een crisis of zo.”

Keizer is blij met de reactie van Dolberg en zijn arbeid op de trainingen. “Kasper is een realistische jongen. Hij begon niet als gehoopt, maar hij blijft werken. Hij is lekker aan het trainen, zodat hij weer lekker in zijn vel komt te zitten. Goals als tegen Scheveningen helpen daarbij. Dat is lekker voor hem en goed voor ons. Het komt er echt wel weer aan bij hem.”

Forum: Ajax: Seizoen 2017/18 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.