Marcel Keizer

Keizer herhaalt: “Op zoek naar versterkingen voor verdediging en middenveld”

De selectie van Ajax is al zo goed als rond, maar coach Marcel Keizer hoopt nog steeds op een aantal versterkingen de komende weken. De Ajax-trainer vindt de huidige selectie smaller dan vorig seizoen en wil zich vooral in de breedte nog versterken.

“Ik hoop dat iedereen blijft en ik hoop dat we nog een paar dingen kunnen doen. Dat zou met name in de verdediging zijn, waar we gewoon concurrentie nodig hebben”, zegt Keizer in gesprek met Ajax TV. “We hebben een prima selectie, maar voor een heel jaar heb je gewoon een brede selectie nodig om prijzen te halen. We zijn dus nog wel zoekende om de selectie te verbreden.”

“De selectie is smaller dan vorig seizoen. (…) We moeten nu de breedte van de groep goed in de gaten houden. Het gaat om de aantallen. Dat we gewoon goede spelers erbij hebben en dat je een gezonde situatie hebt voor een heel seizoen”, vindt de 48-jarige Amsterdammer.

Ook over het middenveld is Keizer nog niet helemaal tevreden. Door het tragische wegvallen van Abdelhak Nouri is er op het middenveld ook een gat ontstaan. “Mochten we daar nog wat kunnen doen, dan moeten we daar naar kijken. Daar is nu echter nog geen beslissing over genomen.” Keizer wil iedere positie op het middenveld dubbel bezet hebben. “Ik werk het liefst met zes, maar je kunt ook in je selectie gaan kijken. We hebben Daley Sinkgraven ook nog en dat is ook een goede middenvelder. Maar we zijn wel op zoek naar versterking.”

Forum: Ajax: Seizoen 2017/18 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.