Marcel Keizer

Keizer houdt vertrouwen: “Ik zie wel een stijgende lijn”

Marcel Keizer is bezig aan zijn eerste seizoen als trainer van Ajax 1. De voormalige coach van Jong Ajax beleefde een rumoerige start: een desastreuze voorbereiding, uitschakeling in Europa en een povere competitiestart. Toch heeft Keizer nog plezier in zijn baan en ziet hij zelfs groei bij het Amsterdamse team.

“Ik heb het hartstikke naar mijn zin bij Ajax. Ik mag met de beste spelers van Nederland samenwerken”, zegt Keizer in gesprek met Nu.nl. “Ik heb weinig ervaring als het gaat om topvoetbal, maar ik heb wel genoeg ervaring in het leiden van een groep. Ik vind dat ik dat goed kan. Ik ben ook echt van mening dat we nog hele mooie stappen gaan maken, dus ik denk dat ik de juiste man op de juiste plek ben.”

Morgen staat de topper Feyenoord – Ajax op het programma. Ook daar kijkt de coach met vertrouwen op vooruit. “We zijn niet goed gestart aan de competitie, dus moeten we dingen goedmaken. Ik zie ons beter spelen, doelpunten maken en dat biedt vertrouwen.”

“We kunnen beter dan dit, maar ik zie wel een stijgende lijn. In de laatste weken zie ik een bepaalde beleving, waarbij we weer kunnen ‘dubbelen’ en mensen kunnen insluiten bij het drukzetten. Dat heb ik een tijdje niet gezien”, aldus de 48-jarige coach.

Forum: Ajax: Seizoen 2017/18 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.