Marcel Keizer

Keizer: “Ik ben nog steeds teleurgesteld, maar ik sta er wel realistisch in”

Precies twee maanden geleden werd Marcel Keizer ontslagen bij Ajax. Zijn halve seizoen bij de Amsterdamse club was er één van dieptepunten. Sommige waren zeker niet de schuld van de voormalige Ajax-coach. Keizer ziet in dat hij wisselvallig begon, maar naarmate het seizoen vorderde werd het spel wel beter, meent de trainer.

“In het begin van het seizoen was dat zo”, zegt Keizer in gesprek met De Telegraaf. “Maar wat het moeilijk te accepteren maakt, is dat we juist op het moment van mijn ontslag goed en aanvallend voetbal speelden.”

Keizer vindt dat hij te weinig steun heeft gekregen in de beginperiode. In de seizoensvoorbereiding liep middenvelder Abdelhak Nouri ernstige en blijvende hersenschade op. ,,Dan vind ik best dat je je gezien de zware omstandigheden naar buiten toe mag uitspreken en voor je trainer mag gaan staan. Dat hebben ze niet gedaan”, vindt de Amsterdammer.

Toch zet Keizer niet bij de pakken neer. ”Ik ben nog steeds teleurgesteld, maar ik sta er wel realistisch in en ga gewoon weer verder. Dit hoort bij het trainerschap. Natuurlijk doet het pijn, want Ajax is een fantastische club om voor te werken”, zegt de voormalige trainer van FC Emmen en Cambuur.

Op zondag 24 december speelde Ajax de laatste wedstrijd van 2017. Keizer was op die dag op bezoek bij Nouri in het AMC. Keizer zag vanuit het raam de ArenA, maar de situatie van Nouri liet hem de harde realiteit inzien. ”Er zijn veel belangrijkere dingen in het leven”, besluit de ex-Ajacied.

Forum: Ajax: Seizoen 2017/18 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.