Supporters Fans Ajax

Keizer: “Ik denk dat het de jongens gaat lukken”

Gisteren was het precies een week geleden dat Abdelhak Nouri werd getroffen door het noodlot. Ajax moet verder zonder het boegbeeld van De Toekomst, hoe hard dat ook is. Gisteren speelde zijn club twee oefenwedstrijden. Tegen Racing Genk werd met 3-3 gelijkgespeeld en tegen PAOK met 4-2 gewonnen. Ajax-trainer Marcel Keizer is blij dat zijn spelers wedstrijden kunnen spelen.

“De situatie rondom Appie en zijn familie zijn natuurlijk belangrijker dan deze wedstrijden”, zegt Keizer tegen De Telegraaf. “Maar deze wedstrijden moeten we wel spelen om naar bepaalde dingen toe te groeien. Vandaag was ik wel tevreden over de inzet op het veld. De jongens zijn bij de familie geweest en ik denk dat men daar heel veel steun aan heeft gehad en de familie ook.”

De spelers staan nog dichter bij Nouri dan de fans en de Ajacieden zitten nog middenin het verwerkingsproces. Iets dat vanzelfsprekend zijn tijd moet hebben. “Ik ben blij hoe ze terugkwamen van bij het pleintje van Appie. Ze hebben de familie gesproken en dat heeft ze goed gedaan. Vanmiddag kwamen we met elkaar en ze waren weer met elkaar aan het praten. Ook over Appie uiteraard, over de familie en hoe indrukwekkend het was. Ze kwamen beter terug. We hebben vandaag een acceptabele wedstrijd gespeeld en zijn weer een stapje verder”, aldus de Ajax-trainer.

Over amper 10 dagen is Nice de tegenstander in de voorrondes van de Champions League. Hoe zal Ajax zich voorbereiden op die wedstrijd(en)? “Door gewoon te gaan trainen, het programma te volgen en ruimte te geven aan spelers”, denkt Keizer. Mentaal zal er een knop om moeten, maar voor rouw is er ook nog plek. “Spelers die misschien nog langs willen, daar moet tijd en ruimte voor zijn en daarbij trainen we ook. Dat is ook een soort verwerking. We moeten nog spelen. Tegelijkertijd kun je niet uitschakelen wat er gebeurd is. Ik denk dat het de jongens gaat lukken”, aldus de hoopvolle Keizer.

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.