Marcel Keizer

Keizer: “Ik verwijt Sánchez niks, ook voor hem is dit moeilijk”

Ajax-trainer Marcel Keizer geeft toe dat alle transferspeculatie rond Davinson Sánchez ‘storend werkt’. Dat zei de coach woensdagmiddag tijdens een persconferentie in aanloop naar de Europa League-clash met Rosenborg.

Er wordt al enkele dagen volop geschreven en gespeculeerd over een transfer van Sánchez naar Tottenham Hotspur. “Davinson heeft vandaag getraind, de dagen ervoor niet. Hij was er niet bij tegen Heracles. We weten allemaal van de belangstelling. Al met al moeten wij het beste doen voor Ajax en het team”, aldus Keizer.

Voor het geval Sánchez zich donderdag toch weer niet kan motiveren, last heeft van zijn knie of in het vliegtuig naar Londen zit, dan zit Damil Dankerlui alvast bij de selectie. “Als blijkt dat-ie morgen niet aanwezig is, heb ik een ander bij de selectie zitten,” zegt Keizer dan ook.

Overigens is Keizer niet bang voor de reactie van de supporters als hij Sánchez opstelt. De trainer verwijt hem ook niks, ondanks de motivatieproblemen. “Het is voor hem ook moeilijk. Ik verwacht dat de fans achter Ajax zullen staan en dus ook achter Davinson als hij speelt. Iedereen heeft vorig jaar genoten van Europees succes. Ook van Davinson.”

Verder wil Keizer zich niet al te druk maken over de hele transfersoap, hij wil vooral bezig zijn met via de play-offs de Europa League halen. “Natuurlijk verstoort het iets, maar ik wil me niet verschuilen achter iets. Het is niet ideaal, maar er zullen meer clubs zijn die hier mee te maken hebben. Het is nu eenmaal zo.”

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Foto van Jelle Spanninga

Jelle Spanninga

Redacteur AjaxInside | De jeugd heeft de toekomst | Student