Marcel Keizer

Keizer over invloed situatie Nouri: ‘Je moet het niet onderschatten’

Appie Nouri ligt nog altijd in coma, maar donderdagavond was het laatste interview te zien van Nouri voor zijn hartstilstand. In het programma ‘Kaaskop of Mocro’ gaat Ajoued El Miloudi op zoek naar de verschillen tussen Nederlanders en Marokkanen. Bovendien was het op 21 september 2017 een jaar geleden dat Nouri zijn debuut maakte in het eerste elftal. In aanloop naar Ajax – Vitesse van komend weekend werd Marcel Keizer hiermee geconfronteerd. “Je moet het niet onderschatten.”

De hoofdtrainer laat duidelijk merken dat het heel Ajax nog altijd pijn doet wat er met Nouri is gebeurd. “Het speelt nog met momenten, maar dan kan het nog steeds zwaar zijn. Er was gisteren iets van Appie op televisie en dat is prachtig om te zien, maar dan weet je ook weer hoe zwaar het is. Zo simpel is het.” Keizer is kritisch op de voetbaljournalistiek rondom de beoordeling van zijn ploeg. “We hebben het nooit als excuus gebruikt, aan de andere kant is men in de media wel snel heel erg kritisch op een groep spelers. Daar heb ik wel eens moeite mee gehad, maar oké.”

Hij legt uit: “Je moet het niet onderschatten. Het gaat nu beter dan twee maanden geleden. Maar twee maanden geleden hoor je het slechtst denkbare nieuws dat je kan krijgen, een dag later staan we op het veld om te trainen, kort daarna spelen we een oefenwedstrijd en tien dagen later treden we aan in de voorronde van de Champions League. Dat is niet echt normaal, lijkt mij. Als je daar een spelersgroep op beoordeelt, vind ik dat nogal wat.”

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.