Marcel Keizer

Keizer kritisch op spelhervattingen: ‘Dat is weggeven’

Marcel Keizer baalt enorm van puntenverlies dat Ajax zaterdagavond opliep tegen FC Twente. “Ik ben teleurgesteld. We hebben niet onze beste wedstrijd gespeeld. Je maakt drie goals, creëert een paar open kansen, maar we hebben niet heel goed gespeeld”, is zijn eerste reactie tegenover FOX Sports. Hij vindt dat Ajax heeft gefaald in standaardsituaties. “Er zijn vaste afspraken: lang blijven staan, lef hebben en één lijn houden. Maar volgens mij lopen er gewoon jongens naar achteren voordat de bal getrapt is. Dat is weggeven.”

Keizer vindt niet dat Ajax met vuur heeft gespeeld door 3-4-3 te spelen en te blijven spelen de hele wedstrijd. “Daar hebben we voor gekozen, want we willen het spel maken. Dan moet je lang aan de bal zijn en dat is de tweede helft niet meer gelukt. Dan roep je dit soort dingen over jezelf af. Al met al is dit gewoon teleurstellend.” Volgende week wacht de topper tegen PSV, maar die zat niet in het hoofd van de Ajacieden. “Volgens mij hebben wij het hier altijd lastig. Voor de wedstrijd waren wij helemaal niet met PSV bezig. Door anderen wordt daar wel over gesproken, maar we wisten dat we hier een zware klus te klaren hadden.”

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.