Marcel Keizer

Keizer: ‘Mislopen Europees voetbal zou rampzalig zijn voor Ajax’

Ajax-trainer Marcel Keizer beseft dat de belangen groot zijn voor Ajax in de tweekamp met het Noorse Rosenborg in de laatste voorronde van de Europa League.

“Uitschakeling zou rampzalig zijn, zowel voor Ajax als het Nederlandse voetbal”, zegt de trainer van Ajax op de persconferentie voorafgaand aan het eerste duel met de Noren donderdag. “We willen Europees spelen. We kennen het belang van deze wedstrijd, we moeten zorgen dat we de klus gaan klaren. Voor de ontwikkeling van onze jonge spelers is het ook van groot belang dat ze ervaring kunnen opdoen in Europese wedstrijden.”

Keizer heeft tegen Rosenborg weer de beschikking over Sánchez, die er afgelopen zaterdag niet bij was tegen Heracles Almelo. Vaclav Cerny is ditmaal niet opgenomen in de wedstrijdselectie. Keizer stelt echter niet dat de aanvaller uit de gratie is gevallen: “Hij is goed bezig, maar er kan maar achttien man op de lijst.” De oefenmeester ziet veel verbeterpunten bij zijn team. “We moeten ervoor zorgen dat de afvallende bal vaker bij ons terecht komt. We kunnen gedeeltes van wedstrijd heel goed spelen en gedeeltes helemaal weg zijn. Dat moet echt beter.”

De tegenstander van Ajax wordt een pittige kluif, zegt Keizer: “Het is best een sterk team. We hebben ze uiteraard goed bekeken. Ze zijn vooral fysiek sterk. Ik denk dat ze op hetzelfde niveau zitten als wij. Daarnaast zijn zij al negentien wedstrijden onderweg in de competitie. Wat dat betreft moeten zij als team verder zijn. Ik ga ervan uit dat we de klus klaren voor eigen publiek.”

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Jelle Spanninga

Jelle Spanninga

Redacteur AjaxInside | De jeugd heeft de toekomst | Student