Ajax Thuisshirt 2017-18

“Keizer moet het doen met selectie die hij van het technisch hart heeft gekregen”

Marcel Keizer mag nog zeker een hele week aanblijven als coach van Ajax 1. Aad de Mos legt de schuld van de rampzalige start niet alleen bij de Ajax-trainer. De analyticus en oud-trainer van Ajax vindt het beleid van de Amsterdamse club ook niet voldoen.

De leiding van Ajax is niet goed ingesprongen op het vertrek van Davy Klaassen en Davinson Sanchez. “Twee jongens uit de as van het elftal. Daar word je als beginnend trainer niet gelukkig van. Misschien is Ajax wel helemaal niet zo goed als men na die Europa League-finale van vorig seizoen denkt. Keizer moet het ook doen met de selectie die hij van het technisch hart heeft gekregen”, zegt ‘Aad Afkoopsom’ tegen het Algemeen Dagblad.

Keizer wisselt vaak van spelers en spelsysteem, ziet ook De Mos. “Omdat het niet loopt. Maar als trainer moet je op een bepaald moment wel duidelijkheid bieden. Die is er nu niet. Iemand met meer ervaring pakt dat anders aan.” Keizer speelde bijvoorbeeld een 4-2-4 systeem met Kasper Dolberg en Klaas-Jan Huntelaar. “Je kunt ze samen laten spelen in een 4-4-2-systeem. Dat is misschien wel het beste. Maar ja, bij Ajax zonder vleugelaanvallers spelen, is vloeken in de kerk”, aldus De Mos.

Forum: Ajax: Seizoen 2017/18 (Lid worden? Klik hier!)

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.