Marcel Keizer

Keizer over wisselbeleid: ‘Soms moeten we wat sleutelen’

Marcel Keizer baalt ontzettend van de uitschakeling van Ajax in de KNVB beker. Door een 1-1 gelijkspel moesten er penalty’s aan te pas komen en die nam Ajax minder dan FC Twente.

Marcel Keizer moest zich na afloop van de bekeruitschakeling van de Amsterdammers verantwoorden voor zijn wisselbeleid. Keizer moest twintig minuten voor tijd de zieke Frenkie de Jong noodgedwongen wisselen voor naamgenoot Siem de Jong, die echter geen gelukkige invalbeurt beleefde. “Siem viel ongelukkig in inderdaad. Dat kan gebeuren. Hij is ook een paar keer ingevallen met een doelpunt,” aldus Keizer.

Tien minuten na die wissel bracht Keizer alweer Luis Orejuela binnen de lijnen als vervanger van Justin Kluivert. De trainer laat echter aan FOX Sports weten dat deze wissel niet bedoeld was om de eerdere wissel te corrigeren. “Nee, dat was niet zo. Donny van de Beek kwam op de positie van Frenkie terecht en Siem op het middenveld. Met een minuut of vijftien te spelen hebben we Orejuela erbij gezet, daardoor kon Donny naar het middenveld en Joël Veltman centraal achterin spelen.”

“We hebben in de sterkste opstelling gespeeld. We hebben er alles aan gedaan om te winnen. Er blijft inderdaad nog één ding over, maar wel de belangrijkste: de titel. Maar daar staan we nog vijf punten achter.” De Ajax coach had in de penaltyserie alle vertrouwen op een goede afloop. “Je weet dat we een goede keeper hebben en goede penaltynemers.” Het mocht echter niet zo zijn. “Onana deed het maximale om te winnen en dat is prima,” zo sprak hij over de trucjes van de doelman in de penaltyserie.

Bron:
FOX Sports

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Jelle Spanninga

Jelle Spanninga

Redacteur AjaxInside | De jeugd heeft de toekomst | Student