Marcel Keizer

Keizer: “In deze selectie heb je een paar spelers die altijd zullen spelen”

Ajax-trainer Marcel Keizer heeft zijn vaste opstelling nog niet gevonden. Vooral de posities van de backs en buitenspelers baren de oefenmeester zorgen.

“In deze selectie heb je een paar spelers die altijd zullen spelen, maar dat zijn geen zes of zeven posities”, zegt Keizer in gesprek met Voetbal International. “Dat geeft aan dat het op veel posities heel dicht bij elkaar ligt. Dan ben je als trainer dus aan het zoeken. Naar combinaties, naar perfecte afstemmingen. Tussen spelers onderling. Zoals een linksbenige rechtsbuiten die een klik moet hebben met een rechtsback, met het middenveld.”

Wanneer de coach eindelijk zijn vaste 11 heeft gevonden is niet bekend. “Die samenstelling is bepalend, natuurlijk zijn we daarmee aan het stoeien. Het liefst wil je als coach dat je veel in dezelfde samenstelling speelt. Dat wil ik ook wel, dus ik begrijp de kritiek, maar zolang het spel tegenvalt, blijf je zoeken en daar loop ik niet voor weg. Als ik vind dat er een wissel moet plaatsvinden, dan neem ik die beslissing. Soms weten mensen niet de achterliggende gedachten, omdat ze doordeweeks niet alles meekrijgen”, aldus de trainer van de Amsterdamse club.

Forum: Ajax: Seizoen 2017/18 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:
Voetbal International 

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.