Voor Keizer staat Younes niet ter discussie: “Amin is sterk tussen de linies”

Amin Younes is ook dit seizoen niet het toonbeeld van productiviteit. Vorig seizoen kwam de linksbuiten tot drie goals in de competitie. Na vijf wedstrijden in het huidige seizoen staat de teller nog steeds op nul doelpunten. Bij Ajax-trainer Marcel Keizer staat de 24-jarige Ajacied (nog) niet ter discussie.

“Je moet de rol van Amin niet onderschatten. Hij is een Duits international, met aanvallende dreiging. Hij is vaster in zijn acties en prestaties dan de rest. Amin is sterk tussen de linies en houdt vaak meerdere verdedigers bezig”, zegt Keizer in gesprek met Voetbal International. Toch is het ook de Ajax-coach opgevallen dat ‘deze koe weinig melk geeft’. “Bij hem is het rendement het euvel en natuurlijk moet het ook bij hem uiteindelijk resulteren in meer doelpunten en assists. Kortom, het is geen uitgemaakte zaak.”

Justin Kluivert heeft, volgens de coach, weer andere kwaliteiten dan Younes. “Met Justin op rechts beschikken we over een speler die het automatisch breed houdt. Als er geen back overheen komt, heb je een dergelijke speler nodig”, vervolgt Keizer. “Je zag het bijvoorbeeld tijdens zijn invalbeurt tegen PEC. Hij lokte een strafschop uit en gaf een assist, allebei door vanaf de zijkant in de diepte aanspeelbaar te zijn”, aldus Keizer.

Forum: Ajax: Seizoen 2017/18 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:
Voetbal International

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.