Dennis Bergkamp

Keizer steunt Bergkamp: “Ontslag allerslechtste wat je als Ajax kon doen”

Voormalig Ajax-trainer Marcel Keizer vindt dat Ajax met het ontslag van Dennis Bergkamp een grote fout heeft gemaakt. “Dat was volgens mij wel het allerslechtste wat je als Ajax kon doen”, zegt Keizer tegen Voetbal International.

“Hij is een cultuurbewaker, zorgt voor de kritische noot. Binnen alle geledingen”, zo gaat Keizer verder. “Tegelijkertijd had ik enorm veel aan hem als assistent-trainer of spitsentrainer, net hoe je het wil noemen. Hij kon echt de diepte in met die gasten, kon vanuit zijn ervaring op topniveau zoveel gedetailleerd overbrengen. In de analyses van onze eigen spelers kon hij perfect kijken wat wel goed was en wat beter moest. Hij vormde de brug tussen de jeugd en het eerste elftal.”

Dat het tweetal ‘vriendjes’ waren bestrijdt de 49-jarige Amsterdammer. “Ik heb dertig jaar geleden twee jaar met Dennis samen in de A1 van Ajax gespeeld. Vervolgens ging Dennis richting de Premier League, ik richting de Jupiler League en onderkant Eredivisie. In de daaropvolgende dertig jaar heb ik Dennis twee keer gezien en gesproken”, zegt de nu werkeloze coach. “Pas sinds ze een trainer zochten voor Jong Ajax, twee jaar geleden, zijn we in gesprek gekomen om te kijken of mijn visie aansloot bij de visie van Ajax. Daar vanuit zijn ze, onder wie Dennis, enthousiast geworden. Volgens mij hanteert iedereen bij een vriendschap wel andere maatstaven”, vindt Keizer.

Forum: Ajax: Seizoen 2017/18 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.