Mitchell Dijks

Keizer over terughalen Dijks: “We zijn in ondertal achterin”

Eergisteren werden vriend en vijand verrast door het bericht dat Mitchell Dijks de reserve-linksback wordt achter Nick Viergever. De 24-jarige Ajacied mocht vertrekken en had daarom niet eens een rugnummer.

Trainer Marcel Keizer gaf vandaag tijdens de persconferentie in aanloop naar het duel met OGC Nice uitleg over deze zaak. “We zijn in ondertal achterin. Dus daar vind ik dat we wat moeten doen”, zo legt Keizer uit. “Mitchell is van Ajax en toen dacht ik bij mezelf: als hij bij Ajax is moet hij gewoon bij de eerste selectie meetrainen en niet bij Jong afwachten op een transfer. Dus hij kan de concurrentiestrijd aangaan.”

“Ik heb uiteraard met hem gesproken, want ik kan hem niet zomaar even terughalen”, gaat Keizer verder. “We hebben samen gezeten en toen hij me een dag later terugbelde en zei dat hij er heel veel zin in had, was dat voor mij het teken om aan de slag te gaan.”

De selectie van Ajax is nog niet rond. De technische leiding heeft de transfer van Richarlison nog altijd niet rond gemaakt en de spoeling in de laatste linie is dun. Wordt Keizer nog niet moedeloos? “Nee, want volgens mij werkt voetballand zo. De transferwindow is tot en met 31 augustus open. Elke trainer heeft daar problemen mee. Misschien drie, vier clubs op de wereld niet. De rest wel.”

Forum: Ajax: Seizoen 2017/18 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:
Persconferentie Ajax

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.