David Neres

Keizer tevreden over ontwikkeling van Neres en Dolberg

Marcel Keizer was na afloop van Ajax – Sparta (4-0) te spreken over twee Ajax-spelers. De Ajax-coach vindt Kasper Dolberg op de weg terug naar zijn goede vorm. David Neres doet nog een aantal dingen fout, volgens de trainer, maar hij ziet duidelijk een stijgende lijn bij de Braziliaanse buitenspeler.

“In zijn veldspel zijn we nog een beetje zoekende. Maar dat komt ook allemaal met vertrouwen. Hij begrijpt zijn medespelers ook steeds beter. Al ging dat tegen Sparta nog wel een aantal keer mis”, zegt Keizer tegen AjaxTV over Neres. “Toen ging hij diep terwijl hij ‘m beter in zijn voeten had kunnen vragen. Dus de communicatie blijft lastig, maar daar werken we aan. In de rust heb ik het tegen hem gezegd dat hij de bal meer in zijn voeten moest vragen”, aldus de 48-jarige oefenmeester.

Dolberg komt er ook weer aan, vindt Keizer. “Van de week keerde Kasper terug uit Denemarken van het nationale elftal en toen zagen we op de trainingen weer leuke, mooie en goede acties van hem. Dan hoop je dat het er ook uit komt in de wedstrijd. Hij is balvast, sterk en technisch vaardig. Hij is rustig en reëel genoeg om te zien hoe hij nu bezig is. Het gaat beter en hij weet dat hij terugkomende is. Die penalty was wellicht lekker geweest, maar hij weet ook dat hij van het nemen van een penalty geen betere of mindere speler wordt. Maar natuurlijk hoop je als spits-zijnde wel dat je scoort”, zo besluit Keizer.

Forum: Ajax: Seizoen 2017/18 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:
AjaxTV

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.