Marcel Keizer

Keizer verklaart niet wisselen van Younes

Marcel Keizer is blij met de 4-0 zege die Ajax dit weekend boekte tegen Sparta. “Ik heb een team gezien dat veel energie in de wedstrijd heeft gestopt en met veel plezier gespeeld heeft. In de eerste helft kregen we veel kansen, maar komen we pas laat op voorsprong. Bij rust hadden we verder voor moeten staan. Maar in de tweede helft hebben ze het weer goed opgepakt en er een paar goals bij geschoten”, zegt hij in gesprek met FOX Sports.

Hoewel bij lange na niet alles goed ging, wil Keizer toch de positieve punten benadrukken. “Er staat een 4-0 op het bord, we hebben fris gevoetbald, en natuurlijk zijn er dingen fout gegaan, maar we hebben ook genoeg kansen gecreëerd om er meer te maken. Dat staat voor mij nu even bovenaan”, aldus de hoofdtrainer van de Amsterdammers die blij is met de ontwikkeling van zijn ploeg. “We zijn aan de betere hand, we komen van ver. Maar we moeten dit nu wel doorzetten.”

Tot slot ging hij in op het feit dat Amin Younes vrijwel nooit wordt gewisseld. “Het is niet zo dat Amin beter is, maar hij is wel de meest krachtige van de vier”, doelt hij op de concurrentie. “Vooral in zijn fysiek, het volhouden met drukzetten. Daarom wissel ik ook vaker aan de andere kant, want als ik Amin eruit haal, en de andere buitenspeler raakt te vermoeid, dan moeten we twee wissels doen aan de zijkant. Dat willen we vaak niet. Dus het heeft te maken met de kracht en het uithoudingsvermogen van Amin.”

 

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.