Siem de Jong

Keizer: “Wat ons betreft, komt Siem erbij. Graag”

Gisteren kwam als donderslag bij heldere hemel het nieuws dat een terugkeer van Siem de Jong naar Ajax aanstaande is. Trainer Marcel Keizer ziet de komst van de 28-jarige middenvelder wel zitten en de coach sprak al, op verzoek van de clubleiding, met de ex-Ajacied en toekomstig(?) Ajacied.

“We hebben vijf middenvelders. Daley Sinkgraven zou je als zesde kunnen zien, maar die kan ook linksback spelen. Dus er moet er één bij”, zegt Keizer tegen De Telegraaf. “Van die vijf zijn Lasse Schöne en Hakim Ziyech de ervaren spelers. De drie anderen zijn jong, maar hartstikke goed. De nieuweling moet de concurrentie aangaan. We hebben genoeg spelers nodig en daar schort het nu aan. Wat ons betreft, komt Siem erbij. Graag”, aldus de voormalige coach van Emmen en Cambuur.

De eerste kennismaking tussen Keizer en De Jong was al succesvol: “Als trainer kun je makkelijk met een speler op één lijn komen. Zeker als hij zo lang bij Ajax heeft gespeeld. Ik wilde weten hoe zijn voorbereiding was verlopen, hoe fit hij is en hoe zijn mentale gesteldheid is. En Siem wilde een aantal dingen van mij horen. Hoe we trainen, waar we mee bezig zijn en hoe de selectie in elkaar zit.”

Forum: Ajax: Seizoen 2017/18 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.