Marcel Keizer

Keizer: “Ze stonden erachter, maar het gebeurde niet”

Marcel Keizer werd eind vorig jaar ontslagen bij Ajax. De coach is een grote kandidaat om de nieuwe trainer te worden bij Heracles. In een interview met Voetbal International kijkt de trainer nog een keer terug op zijn periode bij de Amsterdamse club.

Het moment van het ontslag vindt Keizer nog altijd moeilijk te verkroppen. “Opvallend, want we hadden het al aan de gang gekregen”, meent de Amsterdammer, die vindt dat de spelersgroep altijd achter hem is blijven staan. “Ze hadden me kunnen laten vallen, direct al. Na de nederlaag tegen Vitesse speelden we uit tegen SC Heerenveen. Als ze die hadden laten lopen, al was het gelijk geworden, dan was het klaar.”

Maar Ajax won de uitwedstrijd tegen de Friezen en dat gaf Keizer veel vertrouwen. “Dat was voor mij een teken: die gasten hebben er vertrouwen in, ze willen knokken, willen lekker voetballen. Dat gaf mij een boost, was het enige bewijsmateriaal dat ik nodig had. Dat gebeurde sindsdien steeds meer, we wonnen dik in Heerenveen, met 1-4 bij Feyenoord, en vanuit het knokken kwam ook het voetballende gedeelte steeds meer in de ploeg. De spelers hebben me nooit laten vallen. Ik kon er dan ook slecht tegen dat ik geen afscheid kon nemen van de spelers. Dat heb ik die zaterdag maar gedaan. Ik heb tegen de leiding gezegd: ‘jullie mogen er van alles van vinden, maar ik wil zaterdag van die gasten afscheid nemen’. Met hen had ik in een paar maanden tijd zo veel meegemaakt. Ze waren en zijn me veel waard”, aldus de ex-Ajacied.

Keizer voelde echter weinig steun bij de leiding van Ajax. De trainer mocht bijvoorbeeld geen aankopen doen en een eigen assistent aanstellen. “Misschien was er wel geen geld… Nee, onzin. Nogmaals, ik ga niemand beschadigen, maar ben niet achterlijk”, aldus Keizer. “Half juni werd ik gevraagd voor het eerste elftal. De nadrukkelijke wens was de speelwijze van Jong Ajax naar de ArenA te brengen met de hoofdmacht. Ik gaf aan dat dit kon, dat ik daar het volle vertrouwen in had, maar dan had ik wel drie dingen nodig.”

“Twee aanvallende vleugelverdedigers voor mijn speelwijze en een assistent op wie ik blind kon vertrouwen en die van waarde zou zijn voor mijn visie. Volgens mij geen gortige eisen. Ze stonden erachter, maar het gebeurde niet. Tja, waarom niet? Dat is me nooit duidelijk geworden”, aldus de 49-jarige Keizer. Ajax haalde deze winter twee backs, Kristensen en Tagliafico, en Ten Hag mocht zijn eigen assistent (Schreuder) aanstellen.

Forum: Ajax: Seizoen 2017/18 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.