“Keizer zit op een andere golflengte dan Cruijff”

Jaap de Groot, de vroegere ghostwriter van Johan Cruijff, heeft geen vertrouwen meer in Ajax-trainer Marcel Keizer. De journalist van De Telegraaf snapt niet waarom de coach door het Technisch Hart naar voren is geschoven.

“Zijn wisselbeleid pakt op cruciale momenten verkeerd uit en inmiddels rijst ook de vraag waar Keizer met zijn elftal naartoe wil. Wie Ajax-FC Utrecht zag, keek naar een team dat in ieder geval niet in de geest van Johan Cruijff acteerde, wat nog altijd de doelstelling schijnt te zijn. Zo moesten volgens de legendarische Nummer 14 de beste spelers altijd spelen. Daarom jongleerde Cruijff altijd graag met de opstelling”, schrijft De Groot in zijn column voor De Telegraaf.

De Jong en Dolberg stonden tegen Utrecht in de basis, maar beide spelers liepen elkaar voor de voeten. “De manier waarop het duo bewoog gaf aan dat Keizer op een andere golflengte zit dan Cruijff”, klinkt het. Eind jaren ’80 was er het duo John Bosman en Marco van Basten. Bosman dook in de gaten die Van Basten voor hem trok. “Bij Ajax zie je nu het omgekeerde. Tegen PEC Zwolle stonden Klaas-Jan Huntelaar en Dolberg samen voorin. Net als met Dolberg/De Jong liepen ze elkaar in de weg (..) Het is slechts één voorbeeld van een team dat afdrijft van wat ooit de bedoeling was”, aldus De Groot

Forum: Ajax: Seizoen 2017/18 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.