Keje Molenaar: ‘Zwarte dag voor het Nederlands voetbal’

Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 16 november 2015 17:44 – Bron: NOS Sport

1378927649

Keje Molenaar baalt enorm van het feit dat Johan Cruijff heeft aangekondigd te stoppen als adviseur van Ajax. “Ik vind het een zwarte dag voor het Nederlandse voetbal. Als Johan Cruijff bij een club belangrijk wil zijn en dat door de mensen die daarvoor verantwoordelijk zijn op een manier wordt tegengewerkt waardoor hij de handdoek moet gooien, vind ik dat een zwarte dag”, aldus de advocaat die betrokken was bij het opstellen van het Plan Cruijff.

Molenaar neemt Cruijff zelf helemaal niks kwalijk. “In zijn column is hij heel helder geweest. Hij voelt zich in de steek gelaten door de mensen waarin hij het vertrouwen stelde bij Ajax. Daarmee heeft hij ook een serieus punt.” Naast het feit dat het binnen Ajax rommelig is en er veel problemen zijn, speelt ook zijn ziekte mogelijk een rol. “Ik snap heel goed dat hij in deze situatie zegt, ik stop ermee.”

Toch is hij van mening dat het Plan Cruijff verder moet worden uitgevoerd. “De ideeën van Cruijff omarmen wij allemaal bij Ajax. Dat is een paar jaar geleden democratisch gebleken. De RvC heeft terecht gesteld dat we die lijn blijven volgen. Wij vinden het vreselijk dat Johan de handdoek gooit, maar zijn ideeën gaan we gewoon doorvoeren.”  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.