Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 19 november 2010 13:11 – Bron: AD Sportwereld

Ajax speelt zaterdagavond tegen PSV. De Amsterdammers zitten in een slechte periode en iedereen heeft wel een mening over wat er moet veranderen bij de Amsterdamse club. Bij PSV is het daarentegen rustig, worden goede resultaten neergezet en de Eindhovenaren lijken dan licht de favoriet. Kenneth Perez, voormalig speler van beide topclubs, denkt echter anders. “Ik verwacht dat Ajax wint”, zegt hij.

Velen zeggen dat dit Ajax’ laatste strohalm is om mee te kunnen blijven strijden voor het kampioenschap. Perez is hier wat milder over. “Het is te voorbarig om dit voor Ajax als een alles-of-niets-wedstrijd te bestempelen”, vindt de Deen. “Wel is het zo dat bij een nederlaag ook FC Twente een gat van zeven punten kan slaan. Met PSV op negen punten moet je dan twee ploegen inhalen.”

Ook Perez heeft zijn mening over het beleid van Ajax. “Een van de dingen die mij hebben verbaasd toen ik er zelf rondliep, is het aankoopbeleid”, vertelt de oud-international. “In de waan van de dag, zijn door trainers spelers gehaald die te weinig toevoegden, of verkeerd werden gebruikt en daardoor al snel vertrokken. Dan laat je je oren te veel hangen naar een passant”, aldus de mening van de voormalig profvoetballer.

“Kijk, dat André Ooijer als een soort van mentor gehaald wordt, begrijp ik nog”, vervolgt Perez. “Maar dat hij nog steeds de voorkeur krijgt boven Toby Alderweireld die vorig jaar een uitstekend seizoen draaide, snap ik niet. Ik had ook twijfels bij de transfer van El Hamdaoui. Hij doet het aardig, maar ik denk dat iemand als Moussa Dembélé veel beter in het Ajax-systeem zou passen.”  

Reageren op dit bericht