Geschreven door Ruben Prinsenberg – Uitgave: 05 oktober 2009 17:57 – Bron: Ajax.nl

Kenneth Vermeer en Ajax gaan dan toch langer met elkaar door. Het nieuws dat de jonge doelman een contractverlenging zou gaan ondertekenen hing al een tijd in de lucht, vanwege zijn aflopende contract. De nieuwe en verbeterde verbintenis met de keeper loopt tot en met 30 juni 2013 en gaat met terugwerkende kracht in per 1 juli 2009.

De vraag was echter lang of de keeper een langer verblijf in Amsterdam ambieerde. De keeper is dit seizoen weer tweede keus bij Ajax, waar Martin Jol voor international Maarten Stekelenburg heeft gekozen. De eerste keus van Oranje verloor vorig seizoen nog de concurrentiestrijd van Vermeer. Ondanks de reserverol tekende Vermeer maandagmiddag met vier jaar bij.

“Ajax wilde mij langer contracteren en het was ook mijn intentie langer bij de club te blijven”, vertelt Vermeer tegenover Ajax.nl. “Wat dat betreft heb ik nooit twijfels gehad over een langer verblijf bij Ajax. Nu is het aan mij om optimaal te blijven presteren. En het bijvoorbeeld ook vanavond te laten zien, bij Jong Ajax. Ook daar kan ik mijn minuten meepakken. Verder blijf ik ook op de trainingen keihard werken”, aldus Kenneth Vermeer.


Bron: Ajax TV (YouTube)
 

Ik ben wel blij omdat hij naar mijn mening een groot talent is. Ik vind hem sowieso wat leniger overkomen dan Stekelenburg, ook al hij wel wat kleiner. Hij moet denk ik nog groeien, doelmannen worden alleen maar zo goed door wedstrijden te spelen en ervaring op te doen. Ik pleit dus ook voor een verhuur van Vermeer, want echt veel ervaring bij Jong Ajax doet hij niet op. Desnoods gaat hij weer naar Willem II. Dat is een mooie club om wedstrijden te spelen. Daarnaast ligt het ook aan het vertrouwen, vorig seizoen speelde je toch met de druk van Van Basten. Deed je het een wedstrijd slecht, dan kon je alweer op de bank zitten. Ik denk dat Vermeer zeker de potentie heeft om beter dan Stekelenburg te worden, alhoewel hij echt verhuurd moet worden naar mijn mening. Enige probleem is dan dat je niet echt een goede tweede doelman hebt (Padt).
Reageren op dit bericht