Kenny Tete

Kenny Tete: ‘Geen zin om de zeurende speler uit te hangen’

Kenny Tete maakt een moeilijk seizoen door. De rechtsback was onder Frank de Boer onbetwiste basisspeler en groeide zelfs door als international. Peter Bosz geeft echter de voorkeur aan Joël Veltman, dus moet Tete genoegen nemen met af en toe een invalbeurt en een sporadische basisplek. “Het heeft veel met me gedaan, daar ben ik heel eerlijk in. In het begin hoop je op een snelle terugkeer in de basis, op speelminuten, maar ik kwam niet meer in de plannen van de trainer voor”, aldus de rechtsback in gesprek met Voetbal International.

Het was zelfs zo erg dat Tete geen plezier meer vond in het voetbal. “Met de pest in mijn lijf ging ik naar Ajax, ik kon het niet loslaten. Weer een weekend zonder speelminuten, keer op keer op keer. Wat moest ik nou beginnen? Ik schaamde me, begon te twijfelen. Waarom ging het mis? Het vrat gigantisch aan me. Ik vroeg mezelf soms zelfs af of ik het niet verleerd was. Dat sloeg natuurlijk nergens op, maar op sommige momenten kon ik gewoon niet helder denken. Dat ik er nu zo over kan praten, geeft aan dat ik vrij in mijn hoofd ben. Eindelijk.”

Hij is over zijn dieptepunt heen, krijgt door blessures en schorsingen meer speeltijd, en stond zelfs weer in de basis van het Nederlands Elftal. Toch blijft Bosz de voorkeur geven aan Veltman. “Ik heb niet veel contact met de trainer. Dat hoeft ook niet, ik heb hem ook niet veel te zeggen of te vragen. Zijn visie en keuze zijn duidelijk. Ik moet het zelf afdwingen en in de tussentijd weet hij dat wanneer hij me nodig heeft, dat ik er zal staan. Ik vind dat je jezelf ook niet moet overschatten als speler.”

Tete heeft duidelijk geen kapsones gekregen, ondanks alle lovende kritieken. “Het is niet aan mij om te zeggen: ‘Hey trainer, ik moet gaan spelen’. Dat moet hij zelf inzien, mocht hij dat zo vinden. Ik wil daar ver weg van blijven en heb helemaal geen zin om de zeurende speler uit te hangen. Dat is niets voor mij en het wekt alleen maar negatieve energie op. Zoiets is eerder vermoeiend dan dat je er kracht van krijgt. Ik heb dan ook totaal geen rancune, naar niemand.”

Bron:
Voetbal International

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.