Kenny Tete leeft zijn droom

Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 23 december 2015 16:25 – Bron: NOS Sport

1438787437

Kenny Tete brak dit jaar door in het eerste elftal van Ajax, wordt door alle analytici geroemd en schopte het zelfs al tot zijn debuut in het Nederlands Elftal. Hij heeft, zo zegt hij zelf, zijn kans gegrepen. “Als je zo lang wacht op die kans en je krijgt ‘m dan, kun je maar één ding doen. Mijn dromen zijn uitgekomen. Elke verjaardag, als ik een kaarsje uitblies, was mijn wens: profvoetballer worden. Nu speel ik bij Ajax en heb ik in Oranje gespeeld. Alles wat nu nog komt, is alleen maar mooi meegenomen.”

Tete werkt al jaren keihard om zich naar de top te werken. Vroeger al had hij een personal trainer. “Elke ochtend trainde ik met hem één op één. Dat heeft zijn vruchten afgeworpen. Ik ben nu sneller en sterker en dat zie je terug op het veld.” Tete zegt zelf dat zijn doorzettingsvermogen zijn grootste kracht is. “Ik geef niet snel op. Dat straal ik ook uit als mens. Vroeger op straat mocht ik al meevoetballen met de grote jongens. Hoe jong ik ook was, niemand mocht er langs.”  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.