Supporters Fans Ajax

Kieft: “Het waren juist de ouderen, die Ajax in de steek lieten”

Ajax werd in de derde voorronde van de Champions League ongelukkig uitgeschakeld door OGC Nice. Afgelopen donderdag werd het 2-2 in de Johan Cruijff Arena en dat was niet genoeg na de 1-1 in Frankrijk. Columnist en voetbalanalist Wim Kieft zag het aan en de voormalige Ajacied zag wat eraan mankeerde bij de Amsterdamse club.

“Het waren juist de ouderen, die Ajax in de steek lieten in de ArenA met Lasse Schöne en de kleurloze backs Joël Veltman en Nick Viergever”, schrijft Kieft in zijn column voor De Telegraaf. “Ajax staat voor een bepaalde filosofie en dan vind ik het onbegrijpelijk dat er zo gemakkelijk afstand wordt gedaan van talentvollere spelers, die voetballend van toegevoegde waarde zijn zoals Kenny Tete en Jaïro Riedewald. Bij Hakim Ziyech ziet het er allemaal leuk en aardig uit en in een dominant elftal laat hij geniale dingen zien. Maar van zijn spel blijft heel weinig over als je als team niet domineert.”

Kieft is nog niet klaar. Behalve kritiek heeft hij ook hoop voor zijn voormalige club: “Desondanks blijft Ajax in Nederland veruit het leukste elftal om naar te kijken, fris ogend en attractief met durf en flair. Maar tevens een team in ontwikkeling, wat je ziet aan spelers als Justin Kluivert en Kasper Dolberg. Deze jonge spelers gaven in tegenstelling tot diverse ouderen wel thuis tegen Nice hoewel ze af en toe wisselvallig presteren.”

Forum: Ajax: Seizoen 2017/18 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:
De Telegraaf

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.