Kieft: “Zo’n afstraffing is leerzaam voor Gravenberch en Traoré”

De talenten van Ajax leren meer op de training dan van de wedstrijden in de Eredivisie, meent Wim Kieft vandaag in zijn column voor De Telegraaf. De vroegere Ajax-spits denkt ook dat de Champions League onmisbaar is voor de twee talenten Ryan Gravenberch en Lassina Traoré.

‘Ryan Gravenberch (18) is een groot talent en kan een grote voetballer worden, maar bij een 2-0 voorsprong bleef hij continu naar voren lopen om iedere aanval te ondersteunen’, schrijft de voormalige Europees topscoorder in zijn column voor De Telegraaf. Tegen Atalanta Bergamo werd mede daardoor een 2-2 resultaat gehaald. ‘Daarmee lag het hele middenveld open en kreeg Ajax twee tegentreffers te verwerken en moesten ze met een gelijkspel genoegen nemen.’

‘Bij een van de tegengoals verloor hij zelfs de bal op de rand van het strafschopgebied van Atalanta, terwijl hij samen met Davy Klaassen een blok had moeten vormen om zo de counter eruit te halen. Zo’n afstraffing is leerzaam’, aldus de voormalige Oranje-international.

Kieft gaat ook in op het spel van de huidige Ajax-spits Lassina Traoré, die bij beide treffers tegen Atalanta een rol speelde. ‘Die vijf treffers tegen VVV-Venlo maakt iedereen bij Ajax die op die positie staat. Je zag dat hij moeite had om onder druk overeind te blijven in de duels en z’n lichaam te weinig gebruikte om aanspeelbaar te zijn. Los van z’n te lage tempo aan de bal en trage tempo bij het vrijlopen.’

Volgens Kieft is het nu afwachten of Gravenberch en Traoré zich verder ontwikkelen en een constant hoger niveau weten te halen. ‘Waarbij Gravenberch meer aanleg heeft dan Traoré’, besluit hij.

Forum: Ajax: Seizoen 2020/21 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.