Kik Pierie: ‘Ik heb heel veel geleerd bij Ajax’

Kik Pierie kwam op 19-jarige leeftijd naar Ajax, maar tot een debuut in het eerste elftal kwam het nog niet. De centrumverdediger kwam in de zomer van 2019 over van sc Heerenveen waarna hij duidelijk moest wennen in Amsterdam. “Ik ging naar een hele andere omgeving. Eerder zat ik in een bekende, beschermde omgeving en in Amsterdam werd je met allemaal nieuwe dingen geconfronteerd”, zegt hij in gesprek met FeanFan.

“Bij Ajax heb ik een bepaalde hardheid geleerd, maar ook dat er nog meer dingen nodig zijn dan gedacht om de top te bereiken. Ik heb heel veel geleerd bij Ajax, ik heb dingen gezien die ik nog nooit eerder gezien heb, wat heel leerzaam was voor mij”, aldus de zelfkritische verdediger die dit seizoen op huurbasis voor FC Twente uitkomt. “Het is een hele mooie club met een grote aanhang, de club geeft een goed en warm gevoel en het is een fijne omgeving om je te ontwikkelen.”

Pierie wil niet al te ver vooruit dromen. “Ik stel meer doelen van ongeveer drie maanden. Waar ik over vijf jaar sta, weet ik niet, de voetballerij kan gek lopen. Als ik zou mogen dromen, zou ik zeggen ergens bij een mooie, Europese club.”

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.