Ricardo Kishna

Kishna raadt Kluivert transfer aan: “Waarom niet?”

Ricardo Kishna komt uit de stal van zaakwaarnemer Mino Raiola. Op 20-jarige leeftijd vertrok de linksbuiten in 2015 bij Ajax. De inmiddels 23-jarige ex-Ajacied heeft nu een huurcontract bij ADO Den Haag waar hij, vanwege een knieblessure, vanaf de zijlijn moet toekijken.

Zijn eigenlijke werkgever is Lazio Roma en van die transfer heeft Kishna totaal geen spijt. “Ik ging naar een prachtig voetballand, naar een mooie club. De eerste twintig wedstrijden speelde ik. Toen raak­te ik geblesseerd. Vooral dát was mijn pech, niet zozeer mijn keuze”, zegt Kishna in gesprek met De Telegraaf.  Daarna werd hij verhuurd aan Lille (waar hij ook weinig aan de bak kwam) en nu dus ADO.

Toch wil de aanvaller zijn collega Kluivert niet een buitenlandse lucratieve transfer ontraden. “Als hij overtuigd is van zijn kwaliteiten om elders te slagen, waarom niet?”, aldus Kishna. Toch slaagt het merendeel van deze spelers niet. “Dan kan ik ook Nathan Aké, Karim Rekik en Jeffrey Bru­ma noemen. Kijk ­nu naar Aké. Dit seizoen in de ­Premier League uitgeroepen tot Speler van het jaar bij Bournemouth.” Kishna gaat wel voorbij aan het feit dat Rekik en Bruma terugkeerden naar de eredivisie en zo hun transfer verdienden naar hun huidige clubs.

Forum: Ajax: Seizoen 2017/18 (Lid worden? Klik hier!)

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.