Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 08 januari 2015 12:33 – Bron: Telesport

Ricardo Kishna wil zijn spel bij Ajax verbeteren en daarbij wil hij een voorbeeld nemen aan Arjen Robben. “Mijn spel moet stabieler. Arjen Robben is daar het beste voorbeeld van”, stelt de talentvolle buitenspeler in gesprek met De Telegraaf. “Robben zoekt vijftien keer zijn man op in de wedstrijd en je weet dat er negentig minuten gevaar van hem uit gaat. Bij mij zijn het momenten.”

De Ajacied wil dreigender zijn en meer acties maken. “Als ik voor rust vier keer de bal krijg, word ik twee keer gevaarlijk. Dat moet vier uit vier worden. Hoe? Door mijn acties te blijven maken en er automatismen in te krijgen. Die vastigheden moet je bespreken met je medespelers, zodat zij ook weten wat je in welke situatie doet”, aldus Kishna.

Dit seizoen wil Kishna een vaste waarde worden. “Vorig seizoen rond deze tijd hoorde ik dat ik mee mocht op trainingskamp naar Turkije. Dat was een hoogtepunt, waarna mijn eerste doelstelling was om bij het eerste te blijven. Dat lukte. Maar ik had ook gehoopt nu basisspeler te zijn. Dat is nog niet vast zo. Dat wil ik nu snel regelen.”