Klaas-Jan Huntelaar interview

Klaas Jan Huntelaar: ‘Dit is een drama’

Klaas Jan Huntelaar baalt enorm van het 4-4 gelijkspel tegen sc Heerenveen van zondagmiddag. PSV speelde eerder op de dag gelijk tegen FC Emmen en dus had Ajax de ideale kans om de koppositie in de Eredivisie over te nemen. “Dit is een drama. We wisten dat PSV gelijk had gespeeld en als je dan met 3-1 en 4-3 voor staat en je wint niet, is dat dramatisch”, aldus de spits tegenover de NOS.

De spelers kregen ook mee dat PSV punten had verspeeld. Was dat van invloed op de wedstrijd die Ajax nog moest spelen? “Natuurlijk heeft dat invloed, maar dat kan ook positief zijn. De eerste helft hebben we het goed gedaan en sta je met 3-1 voor. Jammer dat we de penalty niet maken. Maar in de tweede helft speelden we heel slecht, kregen we snel twee tegengoals en brachten we hun weer helemaal in de wedstrijd.”

Ajax kreeg in de eerste seizoenshelft slechts acht tegengoals en incasseerde er nu dus in één klap vier bij. Iets dat volgens Huntelaar nooit mag gebeuren, al schuift hij de schuld niet op de verdediging “Wij mogen zeker geen vier goals tegen krijgen, maar we moeten als team beter omschakelen. Dat is niet alleen achterin, maar ook van voren. We hebben vandaag veel dingen fout gedaan en dat werd afgestraft, dus daar moeten we naar kijken.”

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.