Klaas-Jan Huntelaar

Klaas-Jan Huntelaar: ‘Dit was een belangrijke dag voor ons’

Klaas Jan Huntelaar mocht tegen AZ weer eens in de basis beginnen. Met een goal een versierde strafschop was hij belangrijk in de 1-2 overwinning en dat vierde hij na afloop uitbundig. “Ik was zeker blij om te spelen en om te winnen. We moesten het gat weer op vijf punten houden richting PSV, dus het was een belangrijke dag voor ons. Het was een wedstrijd die snel heen en weer ging. Uiteindelijk hebben wij ‘m slim gewonnen”, aldus de spits in gesprek met FOX Sports.

Ajax had in de openingsfase moeite met AZ. “In de eerste tien minuten gooiden zij er heel veel opportunisme tegenaan. Ze wisten natuurlijk dat wij achterin wat mensen misten. Ze probeerden druk te zetten en de bal zo snel mogelijk voorin te krijgen”, analyseert de doelpuntenmaker na afloop. “Wij zaten in het eerste kwartier nog niet goed in de wedstrijd. Daarna begonnen we beter te voetballen en krijgen we ook een aantal kansen.” En was de strafschop voor Ajax terecht? “Doordat hij mij vasthield, kon ik niet meer bij de bal komen. Dan kan een strafschop geven en dat deed hij.”

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.