Klaas Jan Huntelaar: ‘In mijn hoofd ben ik nog steeds voetballer’

Klaas Jan Huntelaar is komend seizoen sowieso nog actief als profvoetballer. De 36-jarige spits, diens contract op 30 juni bij Ajax afloopt, wil nog niet stoppen. “In mijn hoofd ben ik nog steeds een voetballer en dat is het belangrijkste. Als je iets fysieke problemen krijgt, dan nadert het einde. Maar daar heb ik nog geen last van”, aldus Huntelaar tegenover het Duitse NRZ.

Of hij bij Ajax blijft, is nog onduidelijk. Maar dat Huntelaar al een concreet voorstel van Ajax of een andere club heeft, kunnen we uit zijn bewoordingen wel opmaken. “Het ziet er goed uit voor volgend jaar, maar ik kan er nog niet zoveel over zeggen. Er zit verder geen druk op. Binnenkort zal ik iets bekend maken.” Huntelaar bekijkt het van jaar tot jaar en weet ook dat hij niet eeuwig kan blijven voetballen. “Natuurlijk denk je na over het einde van je carrière, maar ik moet eerst eens beslissen wat ik nú wil.”

Huntelaar keerde in de zomer van 2017 terug bij Ajax en wist dat hij een andere rol zou hebben dan in het verleden. Het beeld vooraf was dat Huntelaar veel vanaf de bank zou starten, en hoewel dat ook vaak gebeurde, wist de spits ook met regelmaat een basisplek te veroveren. Sinds zijn terugkeer kwam hij maar liefst 107 officiële duels in actie voor Ajax en scoorde daarin ook nog 46 keer. Wordt vervolgd…

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.