Klaas Jan Huntelaar: ‘Kampioenschap groot gemis’

Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 09 januari 2015 13:54 – Bron: Ajax TV

1420802214

Klaas Jan Huntelaar speelt zaterdag met Schalke 04 voor het eerst sinds zijn vertrek bij Ajax tegen de Amsterdammers. “Het is wel raar. Alleen van de spelers heb ik met niemand meer samengespeeld. Ik ken Frank de Boer natuurlijk wel nog van Oranje. Maar als je op het veld staat is het voetbal leidend en probeer je je niet ergens anders op te focussen”, aldus de spits in gesprek met Ajax TV.

Huntelaar volgt de verrichtingen van Ajax nog altijd op de voet. “Het is een jong team, maar ze hebben zeker veel potentie. Ze moeten de tijd krijgen om dat te laten zien. De competitie is in het algemeen jonger geworden, omdat spelers vroeger naar het buitenland gaan. Maar de Eredivisie blijft altijd leuk om te zien”, aldus de international die ook Arek Milik benoemt. “Hij heeft de kwaliteiten om doelpunten te maken, dat moet hij nu constant een jaar laten zien. Dan komt het wel goed.”

De aanvaller blikt ook nog terug op zijn tijd bij Ajax toen hij overkwam van Heerenveen. “Het was een droom die uitkwam. Ik was altijd gek van Ajax. Die tijd was voor mij heel mooi.” Hij kende veel hoogtepunten, waaronder het winnen van de beker en de Johan Cruijff Schaal, maar kampioen worden deed hij nooit. “Dat is wel het grootste gemis. We waren zo vaak dichtbij, maar het was steeds net niet. We hadden er minimaal eentje moeten pakken.”  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.