De Telegraaf

Klaas-Jan Huntelaar keert donderdag terug in de Amsterdam ArenA om met Schalke 04 aan te treden tegen Ajax. Wat verwacht de voormalig spits van de Amsterdammers van de strijd om een plek in de halve finales? “Ik begrijp wel dat de mensen hier bij Schalke het een betere loting vinden dan bijvoorbeeld Manchester United of Olympique Lyon. Maar ik zou zelf nooit te vroeg juichen. We moeten het eerst laten zien”, zegt hij in gesprek met De Telegraaf.

Huntelaar snapt dat zijn ploeg de favoriet is. “Het niveauverschil tussen de Bundesliga en de Eredivisie zit vooral in het fysieke, de duels en het tempo. Al vond ik dat er in Ajax-Feyenoord ook wel een behoorlijk tempo zat. Maar toch is het in Nederland net iets minder intensief. Voetballen, dat kunnen de meeste Nederlanders wel. Maar in Duitsland hebben ze het altijd over de ‘120 kilometer’ die je als team per wedstrijd bij elkaar moet lopen. En dan nog zo veel sprints.”

Hij vervolgt: “Wat er in de kwartfinale van de Europa League wordt gevraagd, zijn wij dus meer gewend in de competitie, maar de duels met Ajax zijn wedstrijden op zichzelf. Wat ik bij de club hoor, is dat men best positief is over het bereiken van de halve finale. Niet dat we Ajax wegblazen, maar normaal gesproken wint een club uit de Bundesliga van een Nederlandse ploeg.”