Klaas-Jan Huntelaar interview

Klaas Jan Huntelaar: ‘Te weinig strijd en passie gezien’

Klaas Jan Huntelaar reageerde enorm kritisch na de 1-2 nederlaag tegen Vitesse. “Dit was een dramatische wedstrijd. Je weet hoe belangrijk het is, zeker na vorige week”, aldus de spits in gesprek met FOX Sports. “Het begint ermee dat je de ballen goed naar elkaar speelt, en in de tweede plaats strijd en passie. Dat heb ik vandaag ook te weinig gezien van iedereen. In de tweede helft kwam het er wel in, omdat het moet. Maar het is gewoon dramatisch.”

Ajax kwam niet in haar spel, en ook het snel veroveren van de bal lukte niet. “We wilden druk zetten op hun, maar zij speelden het steeds goed uit via de keeper en bleven zo in balbezit. De eerste goal valt dan uit een standaardsituatie waarbij niet iedereen meeloopt, dat is gewoon slecht. De tweede was een counter. Dat ging te makkelijk, we speelden ze daarmee in de kaart omdat we simpel balverlies lijden. Daar moeten we aan werken.”

Huntelaar vindt sowieso dat er een hoop moet worden verbeterd. Zo moeten er meer vastigheden worden ingebouwd. “Er moet een duidelijke lijn in ons spel komen, dat we niet zoveel fouten maken. En systemen, dat is iets voor op het bord. Uiteindelijk beweegt iedereen en kom je toch wel anders uit. Het gaat erom hoe je het als team oplost en daar zijn we allemaal voor verantwoordelijk. We maken vandaag teveel fouten en dat wordt afgestraft.”

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.