Klaas-Jan Huntelaar interview

Klaas Jan Huntelaar: ‘We maken zelf teveel fouten’

Klaas Jan Huntelaar gaf na afloop van de nederlaag bij Rosenborg BK een realistische analyse van de wedstrijd die uitschakeling in de Europa League betekende. “Ik denk dat we goed terugkwamen, maken twee goals in korte tijd en je zag dat zij zoekende waren”, aldus de spits tegen Ziggo Sport. “We hadden een paar mogelijkheden om de derde nog te maken. Maar uiteindelijk maken we zelf teveel fouten, geven we de wedstrijd uit handen en wordt de wedstrijd beslist.”

Huntelaar werd ook gevraagd naar de wissel Zeefuik voor Dolberg, maar volgens hem lag daar niet de oorzaak van de uitschakeling. “Het resultaat is negatief, dus de uitleg ook.  Mijn gedachten gaan meer uit naar de tweede tegengoal. Hij kan ‘m te makkelijk inkoppen bij de tweede paal. Dat zijn momenten die dit soort wedstrijden beslissen. Die tweede tegengoal was belangrijker dan de derde.”

Ajax moet het seizoen nu afmaken in de Eredivisie en de KNVB Beker. “We moeten alles op de competitie richten, hoe zuur dat ook is. Voor mezelf, maar voor elke speler is het dramatisch. We hadden het zelf in de hand en we hebben teveel fouten gemaakt. Dan verdien je het niet om door te gaan. Iedereen is teleurgesteld.” Op de vraag of hij samen met Dolberg een vast duo kan vormen, is hij duidelijk. “Iedere speler wil spelen, dat lijkt me logisch. Het is aan de trainer, maar natuurlijk kunnen we ook samenspelen.”

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.