Geschreven door Thorben Jansen Of Lorkeers – Uitgave: 15 september 2015 15:46 – Bron: Ajax.nl

Aankomende donderdag begint voor Ajax het Europa League-toernooi. De Amsterdammers zijn ingedeeld in een poule bij Celtic, Fenerbache en Molde. Davy Klaassen denkt dat Ajax de groepsfase moet kunnen overleven. ”In goede doen moeten wij in principe kunnen overwinteren”, aldus de aanvoerder op de officiële website van Ajax.

Klaassen kijkt uit naar de wedstrijd met de Schotten. ”Donderdag start de groepsfase van de Europa League met een mooie wedstrijd tegen Celtic. Aan die ploeg bewaar ik goede herinneringen. De vorige keer thuis tegen Celtic begon ik na mijn blessure voor het eerst weer in de basis. De loting is prachtig. We kunnen lang of kort over de Champions League lullen, maar daar zitten we gewoon niet in. Punt. De Europa League is ook een mooi toernooi.”

”In goeden doen moeten wij in principe kunnen overwinteren. Van Molde weet ik weinig. Iedereen zal waarschijnlijk zeggen dat zij laatste worden. Fenerbahce is, denk ik, heel sterk. Maar dat zijn Celtic en wij ook. Thuis zullen we de meeste punten moeten gaan halen, om te beginnen donderdag tegen Celtic. Ik kijk erg naar uit. Er komt een mooie periode aan, met veel wedstrijden. Hopelijk kunnen we het beste uit onszelf halen.”