Klaassen: “Álvarez en Martínez verdienen een groot compliment”

Davy Klaassen keerde de afgelopen zomer terug bij Ajax na drie seizoenen buitenlands voetbal. De 28-jarige Ajacied speelde een seizoen bij Everton en twee seizoenen bij Werder Bremen. Klaassen kan met Ajax zondag officieus kampioen van Nederland worden, maar dan moet er wel worden gewonnen van AZ Alkmaar. 

Dat de Amsterdamse club weer de landstitel kan pakken heeft volgens Klaassen te maken met de sterke mentaliteit. “We hadden vaak de goede instelling. Dat lijkt makkelijk, maar daarvoor moet je iedere dag hard werken”, zegt Klaassen in gesprek met Nu.nl.

De Oranje-international roemt daarbij vooral Edson Álvarez en Lisandro Martínez. De Mexicaan en Argentijn zaten tijdens de eerste seizoenshelft veelal op de bank. “Álvarez en Martínez verdienen een groot compliment. Het is niet makkelijk als je eerst veel speelt, dan weer weinig en er vervolgens steeds moet staan. Opgeven bestaat niet voor ze.”

Dat kon Ajax wel gebruiken, want in december en begin dit jaar waren er verschillende incidenten te noteren bij de aanstaande kampioen. Quincy Promes werd verdacht van betrokkenheid bij een steekpartij, André Onana kreeg een dopingschorsing en recordaankoop Sébastien Haller werd niet ingeschreven voor de Europa League. “Dat van André en Sébastien in een paar dagen tijd viel ons wel rauw op het dak”, aldus Klaassen. “Maar het heeft ons dichter bij elkaar gebracht. Wat er ook gebeurt, wij worden kampioen, dachten we.”

Forum: Ajax: Seizoen 2020/21 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.