Klaassen blij met terugkeer bij Ajax: “Ik heb er geen seconde spijt van gehad”

De 28-jarige Davy Klaassen is blij dat hij afgelopen zomer de transfer maakte van Werder Bremen naar Ajax. De Ajacied speelde weliswaar in de Bundesliga, maar veelal in de onderste regionen. Met de Amsterdammers is de middenvelder nog op drie fronten actief en bij het Nederlands elftal is hij ook weer vol in beeld.

“Ik heb er geen seconde spijt van gehad, dat klopt”, zegt Klaassen in gesprek met Voetbal International. “Vooraf heb je wel ideeën van hoe het zou kunnen gaan, alleen moet dat eerst nog maar gebeuren. En moet je het zelf laten zien. Als je dan nu ziet; het is bijna april en we doen nog mee voor drie prijzen. Voor mij was dat een van de redenen terug naar Ajax te gaan. Oranje is daarvan een mooi gevolg.”

Klaassen vertrok in 2017 bij Ajax. Na drie seizoenen buitenland is er in Amsterdam wel wat veranderd. “Als je kijkt naar het Ajax waarin ik speelde toen ik vertrok en naar de ploeg waarin ik afgelopen zomer terechtkwam; wereld van verschil. Toen ik naar Everton ging was ik met Lasse Schöne de meest ervaren speler, maar toen ik van de zomer de kleedkamer binnenstapte, zaten daar jongens zoals Daley Blind en Dusan Tadic. De opbouw van de selectie is nu anders, beter in balans, Je bent dan ook in staat om voor de prijzen te spelen.”

Na de interlandperiode wil Klaassen weer vlammen met Ajax. “Geweldig, maar het gaat juist om dat einde, hoe je het afsluit. Prijzen winnen, dat is wat telt. Maar het is al fijn dat we er nog voor kunnen spelen, de titel, de beker, de Europa League. Ja, ik zit weleens thuis en denk dan: Ik ben blij dat ik afgelopen zomer ervoor heb gekozen terug naar Ajax te gaan.”

Forum: Ajax: Seizoen 2020/21 (Lid worden? Klik hier!)

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.