Klaassen: “Dit voelt nu als een nederlaag. Dat is niet zo raar, toch?”

Ook Davy Klaassen was teleurgesteld nadat Ajax een 0-2 voorsprong weggaf gisteren in Bergamo. Het werd tegen Atalanta 2-2 en daardoor heeft Ajax 1 punt uit 2 wedstrijden en staat het derde in de CL-poule. De teruggekeerde Ajacied wilde meer.

,,De teleurstelling overheerst hier”, zegt Klaassen tegen het Algemeen Dagblad. ,,In het begin hadden we het wat moeilijk, maar daarna zitten we goed in de wedstrijd. Tegen een team als Atalanta, dat continu één op één speelt, is het moeilijk om altijd de controle te houden. Dan krijg je af en toe een heen-en-weer-wedstrijd. En ik denk dat we gewoon de 3-0 moeten maken. Dit voelt nu als een nederlaag. Dat is niet zo raar, toch?

Klaassen kijkt dan vooral naar een moment vlak na rust. Perr Schuurs kwam op vanuit de centrale verdediging en voetbalde zich naar een grote kans. ,,Ja, als we die maken is het 3-0 en dan is het wel klaar.” De teleurstelling overheerste dan ook bij alle Ajacieden. ,,Zeker, maar dat is ook logisch als je met 2-0 voorstaat. Dat we het niet mogen weggeven, is duidelijk. Je moet scherp blijven want het komt niet vanzelf. Dat hebben we ook gezien. In het laatste half uur wilden beide teams voor de winst gaan. Af en toe echt open wedstrijd waarbij beide teams mogelijkheden hadden om echte kansen uit te spelen.”

Het bleek weer eens dat de Eredivisie en de Champions League van een onvergelijkbaar niveau zijn. ,,Maar wij verlangen van onszelf dat we elke training wedstrijd het Champions League-niveau nabootsen. Dat hebben we zaterdag ook gedaan. Dat moet ook want je ziet vandaag ook dat zo’n wedstrijd om een heel andere intensiteit vraagt. In de tweede helft is ons dat niet gelukt.”

Forum: Ajax: Seizoen 2020/21 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.