Geschreven door Thorben Jansen Of Lorkeers – Uitgave: 18 juli 2015 12:28 – Bron: Ajax Life

Ajax speelde in de oefenwedstrijd ouderwets met een echte nummer ’10’. Davy Klaassen was de man die de aanvallendste positie op het middenveld invulde en dat deed ie goed. De middenvelder kwam geregeld in de zestien en scoorde met een mooie kopbal. Klaassen keek tevreden terug op het oefenduel met de Duitse topclub.

”Ik vind het lekker om tussen de linies te spelen en voor de goal te komen”, zegt Klaassen tegen Ajax Life. ”En hoe meer mensen we in de box hebben hoe meer kans om te scoren. Mooi dat we ook op die manier een doelpunt maken.” Als nummer ’10’ hoeft Klaassen minder verdedigende taken uit te voeren. ”Dat wil niet zeggen dat het minder zwaar is. Ik moet nu heel hard vooruit lopen, dat kost veel kracht. Het is aan Arek Milik en mij wanneer er druk wordt gezet. Dan moet iedereen mee.”

De kersverse aanvoerder van Ajax was tevreden over het druk zetten. ”Zeker in de eerste helft hebben we onze wil opgelegd. Dat druk zetten is een groot verschil met vorig jaar. We zetten Wolfsburg goed vast en dwongen de tegenstander om fouten te maken. En Wolfsburg is niet een of ander bierteam. Dat is een topploeg.”