Davy Klaassen

Klaassen en De Ligt balen van vertrek Bosz

Davy Klaassen baalt dat Peter Bosz is vertrokken als hoofdtrainer van Ajax. “Het is zonde. We hebben een leuk en mooi jaar gehad waarin we als team enorm zijn gegroeid. Het is zonde dat de trainer daarin wegvalt. We hadden echt iets opgebouwd met z’n allen”, zegt hij tegenover FOX Sports. Het vertrek van de trainer heeft geen invloed op zijn eigen toekomst. “Het is niet zo omdat hij weggaat, dat ik ook wegga. Of als hij was gebleven, dat ik ook zou blijven. Dat ga ik gewoon voor mezelf op een rijtje zetten. Ik zie het wel, ik heb de knoop nog niet doorgehakt.”

Tussen Bosz en andere leden van de technische staf zouden veel strubbelingen zijn geweest. Had de spelersgroep dat in de gaten? Er zijn altijd weleens wat dingen in een team, dat gebeurt bij de spelers ook onderling, maar of dit uiteindelijk heeft geleid dat de trainer is weggegaan… ik weet ook niet of dat de hoofdoorzaak is. Ik weet ook niet alles. Feit is dat wij het als spelersgroep jammer vinden dat hij weg is”, aldus de aanvoerder van de Amsterdammers die verder weinig over de situatie kan zeggen. “De club wist hoe wij er als spelers instaan. Maar iedereen moet het daarover eens zijn, en dat was dus niet zo.”

Ook Matthijs de Ligt baalt. “Het is toch de trainer die mijn debuut heeft gegund en aardig wat speelminuten heeft laten maken. Dus ik baal er wel een beetje van ja.” Maar niet alleen individueel vindt hij het jammer. “Iedereen heeft kunnen zien dat wij dit jaar een goede ontwikkeling als team hebben doorgemaakt. Het is zonde dat hij vertrekt.” Ook De Ligt heeft weinig gemerkt dat er twee kampen waren in de technische staf. “Niet echt, als speler is het ook moeilijk om dat door te hebben. Je bent met jezelf en het team bezig. Wat er bij de staf gebeurt, heb je geen idee van. Dus ik heb het niet gemerkt.”

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.