Klaassen: ‘Het begin leek nergens op’

Geschreven door Dennis de Bruin – Uitgave: 09 april 2016 22:05 – Bron: FOX Sports

1442758869

Davy Klaassen was zaterdagavond van grote waarde voor Ajax in het uitduel bij Cambuur. De aanvoerder maakte na een uur spelen op aangeven van Anwar El Ghazi de enige goal van de avond en kroonde zich tot man of the match. Na afloop was hij wel kritisch op zijn ploeg. “Zeker in de eerste helft was het spel heel matig. Het begin leek nergens op”, aldus Klaassen voor de camera’s van FOX Sports.

Klaassen had wel door waarom Ajax het moeilijk had met de hekkensluiter. “Ik denk dat bij ons de veldbezetting vaak niet goed was. De voorhoede stond te ver van het middenveld af, dus als de bal voorin was, konden ze daar weinig mee. Dan kom je niet echt lekker voorin.” Dat was met name in de eerste 45 minuten te zien, toen Ajax niet of nauwelijks tot kansen kwam.

Na de openingstreffer van de 23-jarige middenvelder kreeg Ajax kansen op meer goals, onder meer via Amin Younes en Arek Milik. “In de tweede helft speelden we meer naar voren en werden we ook wat gevaarlijker”, vond Klaassen. “We hadden de 0-2 en 0-3 moeten maken in die fase”. Wel werden de belangrijke drie punten binnengehaald en dat stemde Klaassen tevreden: “Qua resultaat een goed gevoel, maar het moet wel beter dan de eerste helft”.  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.